• Opinii

VIDEO O specie de melc a fost numită după Greta Thunberg

O specie recent descoperită de melc a fost numită după activista de mediu Greta Thunberg, deoarece, spun cercetătorii, această specie a fost nevoită să se adapteze și să „rezolve problemele pe care nu le-a creat”.

Studiu: Recifele de corali vor dispărea în circa 80 de ani

Recifele de corali ar urma să dispară până în anul 2100 din cauza schimbărilor climatice care vor duce la încălzirea oceanelor.

SpaceX anunţă primul transport turistic spaţial din istorie

Misiunea va dura cinci zile şi este estimată să aibă loc la sfârșitul anului viitor sau în prima jumătate a anului 2022.

Microsoft a oferit ASE București primul laborator dotat cu inteligenţă artificială

Sursa foto: Wikipedia Microsoft a lansat, marți, primul laborator dotat cu inteligenţă artificială în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti, oferind astfel studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor din universitate acces la resurse computaţionale şi putere de calcul nelimitate, potrivit unui comunicat. „Sistemul educaţional este o componentă esenţială în peisajul transformării digitale, iar lansarea laboratorului de tehnologii în cloud din cadrul ASE oferă posibilitatea d...

Una dintre cele mai strălucitoare stele de pe cer şi-a pierdut considerabil din intensitate

Betelgeuse, steaua uriaşă roşie din constelaţia Orion, una dintre cele mai strălucitoare de pe cer, şi-a pierdut considerabil din intensitatea luminoasă în ultimele luni.

În numele camaradului mort. Chipurile războiului din Afganistan, la Cartierul General NATO

Un eveniment de mare greutate, reuniunea miniștrilor apărării din țările NATO, a fost deschis de un jurnalist român.

NASA caută astronauţi pentru o misiune pe Marte

NASA a anunţat marţi că va angaja mai mulţi astronauţi pentru misiuni programate în următorul deceniu, inclusiv pe Marte.

Coronavirusul are un nume oficial, stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019” (trad. „boala declanşată de coronavirus care a fost descoperită în 2019”).

Un vaccin contra coronavirusului ar putea fi dezvoltat în 16 săptămâni

Mai mulți oameni de știință s-au aliat într-un grup internațional care urmărește dezvoltarea unui potențial vaccin împotriva noului coronavirus din China în termen de 16 săptămâni, după care ar urma o etapă de studii clinice cu o durată de două până la patru luni.

S-a descoperit o combinație de medicamente care ar ameliora cazurile de coronavirus

Spitalul Rajavithi, Bangkok. Foto: Wikimedia/Sry85 Duminică, medicii thailandezi au anunțat că au avut succes în tratarea cazurilor severe de coronavirus cu o combinație de medicamente pentru gripă și HIV, rezultatele inițiale prezentând o îmbunătățire semnificativă la 48 de ore de la administrarea tratamentului, potrivit Reuters, citat de Mediafax. Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătățit starea mai multor pa...