Studiu: Recifele de corali vor dispărea în circa 80 de ani

105
1 minut de lectură
Foto: Pixabay

Recifele de corali ar urma să dispară până în anul 2100 din cauza schimbărilor climatice care vor duce la încălzirea oceanelor, creșterea nivelului de aciditate şi a poluării, se arată într-un studiu realizat cercetătorii de la Universitatea Manoa din Hawaii, transmite Mediafax.

Conform cercetării, 70 – 90% din recifele de corali este posibil să dispară chiar mai curând, respectiv în următorii 20 de ani.

Deși există grupuri de cercetători şi de activişti pentru mediu care lucrează la diverse proiecte de repopulare a recifelor, nu este suficient pentru a salva coralii de la dispariție, avertizează specialiştii.

Coralii se confruntă nu numai cu creşterea nivelului de aciditate al apei şi poluarea cu diverse substanţe deversate în ocean, ci trebuie să facă față și diverselor specii care le-au invadat habitatul. Un exemplu ar fi peştii leu, care au populat în ultimii 25 de ani Atlanticul, în zona costieră.

Supranumite „pădurile tropicale” din ocean, recifele de corali oferă, pe lângă o privelişte spectaculoasă, hrană, locuri de muncă şi protecţie în zona de coastă pentru aproximativ 500 de milioane de persoane.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele