• Opinii
Noi oportunități de a câștiga din agricultură i-au văzut pe români

Noi oportunități de a câștiga din agricultură i-au văzut pe români

Tendințele emergente din agricultura românească oferă românilor noi oportunități financiare. Cultivarea fructelor atrage din ce în ce mai mult fermierii, dar fondurile UE pentru 120 de milioane de euro pentru livezi sunt extrem de insuficiente pentru cele peste 100 de proiecte deja depuse.
Schema de granturi

Schema de granturi pentru IMM-uri nu poate fi deblocat niciodată

More than 20,000 Romanian SMEs applied for investment grants worth between EUR 50,000 and EUR 200,000, but the Ministry of Economy no longer has money for that as the money was shifted to working capital grants.
Salariile din România încetinesc

Salariile din România încetinesc. Fără panică, totuși.

Salariile din România încetinesc, dar continuă să crească în termeni reali. Cea mai puternică creștere a salariilor a fost înregistrată în industria prelucrătoare a tutunului. Salariile medii în educație au fost aproximativ jumătate din cele din industria tutunului.
Untold de lansat NFT

Untold de lansat NFT colecția

Cel mai mare festival de muzică electronică din România Untold a lansat colecția NFT. „NFT-urile sunt active„ unice ”în lumea digitală care pot fi cumpărate și vândute ca orice altă proprietate, dar nu au o formă tangibilă".
Programul de burse pentru o carieră în IT face parte din inițiativa europeană Google de a sprijini abilitățile digitale - „Certificatele de carieră Google”, care oferă programe de formare concepute pentru a câștiga abilități pregătite pentru locuri de muncă în domenii de carieră cu cerere ridicată precum asistență IT, management de proiect, Proiectare UX și analize de date.

1.255 de burse pentru cursuri IT în România oferite de Google

1.255 de burse pentru cursuri IT. Programul de burse pentru o carieră în IT face parte din inițiativa europeană Google de a sprijini abilitățile digitale - „Certificatele de carieră Google”, care oferă programe de formare concepute pentru a câștiga abilități pregătite pentru locuri de muncă în domenii de carieră cu cerere ridicată precum asistență IT, management de proiect, Proiectare UX și analize de date.
Schema de granturi

765 milioane EUR programul de fond de rulment de a fost reluat de guvern

Ministerul Economiei a debursat aproximativ 4.500 din cele 22.000 de subvenții din această schemă, care are un buget de 765 milioane EUR și este finanțată integral din bugetul Uniunii Europene. Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, deficitul fiscal în creștere ar împinge datoria publică românească, una dintre cele mai scăzute din UE, la 62,2% din PIB în 2023, de la 37,3% în 2019. În 2021, se preconizează că sărăcia va rămâne ridicată în România datorită triplului impact al veniturilor cu care se confruntă segmente mai sărace ale populației, sub forma pandemiei persistente, a anului agricol sărac și a scăderii remitențelor.
România va adera la zona euro în opt ani

România va adera euro în opt ani

Analiștii CFA România anticipează că țara va adopta euro în aproximativ opt ani. RON s-ar slăbi nominal cu aproximativ 2% față de euro în decurs de 12 luni (rezultând o ușoară consolidare reală). Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 3,29%.
Profitul Băncii Transilvania scade

Profitul Băncii Transilvania scade cu 20%

Profitul net consolidat al celui mai mare grup financiar din România pe active, Banca Transilvania a scăzut cu 20% în 2020. Cu toate acestea, profitabilitatea băncii a rămas peste media pieței, iar activele sale au crescut mai repede decât media pieței.
254 milioane pentru încălzirii in Bucharest

254 mln EUR pentru sistemului de încălzire din București

Comisia Europeană (CE) a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, planurile autorităților române de a utiliza 254 milioane EUR din fondurile sale structurale pentru modernizarea sistemului de distribuție a încălzirii din București. "Această măsură de ajutor de 254 de milioane EUR, finanțată prin fondurile structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele de eficiență energetică și să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și alți...
Să lăsăm ipocrizia deoparte

Să lăsăm ipocrizia deoparte sau să continui să fii oaia neagră a Europei

Guvernul României pune Legea pensiilor pe gheață timp de doi ani ca parte a încercărilor sale de a îngheța cheltuielile publice și de a reduce deficitul bugetar, care este estimat la 7,1% din PIB anul acesta.