1.3 C
Bucharest
Joi 05.12 | 21:58
 • Opinii
More

  China transmite NATO că este „putere pacifistă” şi denunţă unilateralismul SUA

  Abordarea unilateralistă a Statelor Unite ameninţă Alianţa Nord-Atlantică, iar China este o putere "pacifistă", a transmis joi Administraţia Xi Jinping, după ce NATO a evocat pentru prima dată pericolul reprezentat de Beijing.

  Macron susține că nu a ajuns la niciun consens cu Turcia privind definirea terorismului

  Președintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că nu a ajuns la niciun consens cu Turcia privind definirea terorismului, în contextul operațiunilor militare demarate de aceasta împotriva forțelor kurde.

  Trump: Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității NATO

  Foto: presidency.ro Urmăriți-ne și pe Facebook Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri, în cadrul summit-ului NATO de la Londra, că gigantul telecom chinez, Huawei, reprezintă o amenințare la adresa Alianței, informează Reuters, citat de Mediafax. Totodată, liderul de la Casa Albă a adăugat că statele NATO au nevoie de o tehnologie 5G sigură. „Nu cred că (Huawei, n. red.) reprezintă un risc la adresa securității, reprezintă o amenințare la adresa securității. ...

  Liderii NATO, hotărâți să combată riscuri precum cele generate de Rusia și China

  Alianţa Nord-Atlantică este hotărâtă să contracareze riscurile strategice, între care cele generate de Rusia şi China, afirmă liderii NATO.

  Iohannis, optimist pe subiectul regiunii Mării Negre la Summitul NATO

  Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că va vorbi în cadrul Summitului NATO despre importanța regiunii Mării Negre și crede că va găsi multă deschidere în privința acestui subiect.

  Experții europeni șterg propaganda Statului Islamic de pe internet

  Foto: Agerpres / EPA Oficialii Uniunii Europene au anunțat recent rezultatele unei operațiuni cibernetice de mare amploare, care a urmărit să elimine sau, mai degrabă, să diminueze drastic prezența propagandei Stat Islamic și a agenției de presă Amaq pe platformele social media. Operațiunea coordonată de Europol și Eurojust a avut loc în perioada 21-24 noiembrie și a constat în eliminarea a 26.000 de conturi și a mai multor conținuturi foto-video ale organizației teroriste. Procurorul bel...

  Camera Reprezentanților aprobă sancționarea unor oficiali chinezi în legătură cu situația uigurilor

  Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un proiect de lege care prevede impunerea de sancțiuni la adresa unor oficiali chinezi de rang înalt ca răspuns la presupusele încălcări al drepturilor omului comise de Beijing împotriva etnicilor uiguri din regiunea Xinjiang, informează agenția Dpa, preluată de Mediafax.

  VIDEO – Taifunul Kammuri distruge Filipine| Decesele au început să apară

  Sursa: Twitter Urmăriți-ne și pe Facebook Cel puțin trei persoane au murit în urma taifunului Kammuri, care a lovit marți centrul Filipinelor, perturbând traficul aerian și forțând autoritățile să închidă școlile și unitățile administrative din regiune, potrivit Reuters, citat de Mediafax. Autoritățile au evacuat aproximativ 225.000 de oameni înainte ca taifunul să ajungă pe țărm în timpul nopții, cunoscut de către localnici sub denumirea de Tisoy. Oficialii au declarat că măsurile ...

  Putin: Rusia este pregătită să colaboreze cu NATO

  Rusia este pregătită să colaboreze cu Alianţa Nord-Atlantică în pofida comportamentului „grosolan” al NATO, a afirmat marţi preşedintele rus, Vladimir Putin.

  „Puterea Siberiei“ apropie Moscova de Beijing

  Rusia și China au inaugurat o conductă gigantică de gaz, subliniind legăturile politico-economice tot mai bune dintre cele două țări.