10 motive pentru care PNL va învinge PSD pe 26 mai (P)

612
8 minute de lectură

Duminica aceasta, sunt alegerile europarlamentare. Concomitent, se desfășoară și un referendum pe tema justiției inițiat de președintele României, Klaus Iohannis. Mai mult ca niciodată, alegerile europarlamentare din acest an au o triplă miză: blocarea abuzurilor PSD din Justiție prin referendum, o reprezentare corectă a României în Parlamentul European și pierderea de către PSD a majorității obținute în 2016 prin minciună și manipulare. În 26 mai trebuie să mergem la vot pentru toate aceste motive. Opțiunea cea mai bună pentru viitorul României și al copiilor noștri este să votăm DA la referendum și PNL pentru Parlamentul European. De ce PNL? Iată 10 motive în care se poate regăsi orice om de bună credință:


  • Partidul Național Liberal este singurul partid din România care poate învinge PSD.

PNL este cel mai mare partid de opoziție din România. În nenumărate rânduri, PNL a fost partidul la inițiativa căruia au fost blocate abuzurile majorității parlamentare PSD-ALDE – prin contestații la Curtea Constituțională, prin sesizări la Comisia de la Veneția, prin voturile în Parlamentul României. PNL a reușit să se consolideze în ultimii doi ani, în mandatul președintelui Ludovic Orban. PNL a pus pe agenda publică probleme majore, cu soluții serioase și campanii de informare a opiniei publice (despre prevenția pestei porcine, Pilonul 2 de pensii, Autostrada Unirii Târgu-Mureș-Iași –Ungheni, pentru conectarea localităților la rețeaua de gaze naturale). În perioada de opoziție, PNL a dovedit că poate învinge direct PSD în bătălii electorale importante – primăriile din Târgu-Jiu și Deva. În campaniile pentru europarlamentare si referendum, liberalii au avut prin cele mai numeroase și mai mari mitinguri, cele mai multe întâlniri directe cu românii. Majoritatea cercetărilor sociologice dau PNL șansa reală de a câștiga alegerile din 26 mai și de a detrona PSD. Cu toate acestea, nu sondajele sunt cele care decid în locul românilor. În ziua votului, puterea stă numai și numai în mâinile românilor, care urmează să decidă duminică încotro se îndreaptă România.

  • PNL este partidul care a dat președintele României și este partenerul acestuia.

Parteneriatul dintre PNL și președintele Iohannis se manifestă solid și în aceste alegeri, în ceea ce privește referendumul pe justiție. De altfel, președintele Klaus Iohannis a participat la finalul a două dintre marile mitinguri ale PNL, unde a pledat puternic pentru participarea la referendumul din 26 mai, pentru apărarea independenței justiției și a parcursului european al României. Klaus Iohannis și-a exprimat sprijinul pentru echipa liberală și lista pentru europarlamentare în mitingurile de la București și Iași: „Cea mai tare echipă cu cei mai buni candidați (…) Și, pentru ca să fim bine reprezentați în Europa, avem nevoie de această puternică echipă, care va câștiga europarlamentarele!”. Președintele Iohannis este principalul garant al valorilor democrației, al statului de drept și al economiei de piață. În condițiile asaltului PSD asupra independenței justiției și a dezicerii acestui partid de valorile Uniunii Europene, parteneriatul dintre PNL și președintele Iohannis este  vital pentru viitorul democratic și prosper al României.    

  • Partidul Național Liberal este partidul românesc cu cele mai mari realizări în Parlamentul European.

PNL se poate lăuda cu beneficii concrete obținute de europarlamentarii PNL la Bruxelles, precum și cu bătălii purtate de aceștia în interesul românilor: eliminarea taxelor de roaming, 28 de milioane de euro drept despăgubiri pentru fermierii cu pierderi din cauza pestei porcine, subvenții mărite pentru agricultori, gratuități și burse de studii pentru tineri, salvarea unor combinate chimice românești și a locurilor de muncă aferente, susținerea transportatorilor din România.

  • PNL are, de departe, cea mai bună echipă de candidați la europarlamentare
Foto: romaniainprimulrand.ro

Echipa candidaților PNL este un mix de experiență, noutate și realizări concrete. Sunt oameni noi pe listă – Rareș Bogdan, cunoscutul lider de opinie și luptător cu abuzurile PSD, candidatul care deschide lista PNL, precum și oameni veniți din societatea civilă, Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu. De asemenea, sunt europarlamentari experimentați, printre cei mai buni din actuala legislatură a parlamentului European – Siegfried Mureșan, Adina Vălean, Daniel Buda. Sunt oameni cu experiență în administrație locală și centrală – Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Vasile Blaga și Dan Motreanu.

  • PNL este partidul cu cei mai buni aleși locali, cu fonduri de miliarde de euro atrase

Primarii și președinții de consilii județene liberali se detașează clar prin performanțele pe care le-au obținut în comunitățile lor. Orașele și județele pe care le conduc sunt în vârful listei privind calitatea vieții, absorbția de fonduri europene, modernizarea infrastructurii și a administrației, restaurarea patrimoniului. Cluj, Timișoara, Brașov, Arad, Oradea, Suceava, Sibiu, Sinaia, Mangalia, Piatra Neamț – sunt toate exemple concludente de orașe și județe model în ceea ce privește valorificarea avantajelor apartenenței la Uniunea Europeană, în folosul cetățenilor și al comunităților.

  • Partidul Național Liberal este cel mai puternic și respectat partid din România în UE.

PNL este membru al celui mai mare partid din Parlamentul European – Partidul Popular European (PPE). Spre deosebire de PSD și ALDE, care au fost renegate de propriile partide la care sunt afiliate, PNL va sta, în continuare, la masa celor mai importante decizii din Europa. Cu cât PNL va obține mai multe voturi și mandate de europarlamentar, cu atât interesele României și ale românilor vor fi mai bine reprezentate în Parlamentul European și în Uniunea Europeană. PNL este un partid matur, care militează, de la înființarea sa, pentru calea europeană a României.   

  • PNL este partidul cel mai eficient în apărarea justiției și a statului de drept.

Parlamentarii și europarlamentarii PNL au fost activi în blocarea tuturor inițiativelor abuzive ale majorității PSD-ALDE de a modifica legile justiției pentru a-i scăpa de dosarele penale pe Dragnea și gașca lui. Modificările la Codurile Penale nu sunt astăzi puse toate în aplicare, pentru că PNL a oprit asaltul PSD. Fără demersurile PNL, azi, România ar fi fost deja un stat mafiotizat.

  • PNL are cel mai bun și concret program politic pentru Parlamentul European.

Cele mai importante obiective vizează un buget alocat României cel puțin egal cu cel din bugetul anterior și simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. Infrastructura rutieră, educația și sănătatea, agricultura, cercetarea și inovarea, modernizarea administrației, apărarea drepturilor românilor în Uniunea Europeană sunt, de asemenea, obiectivele predilecte ale programului PNL, un program scris de profesioniști.

  • Partidul Național Liberal este singurul partid românesc cu orientare ideologică clară de centru-dreapta.

PNL are drept valori fundamentale: democrația, statul de drept, individul, drepturile și libertățile individuale, proprietatea privată și rolul minimal al statului în economie. Investițiile și mediul privat sunt o prioritate pentru PNL. A dovedit-o luptând împotriva  inițiativelor nocive pentru economie promovate de guvernarea PSD-ALDE (desființarea Pilonului 2 sau suprataxarea companiilor din energie, telecomunicații și sectorul bancar). Spre deosebire de alte partide, PNL nu cochetează, în mod imatur, cu conceptele ideologice esențiale pentru democrație.

  • PNL este partidul cu adevărat apropiat de oameni.

PNL a reușit să impună în Parlamentul României majorarea alocațiilor copiilor. PNL crede că statul are datoria să aibă grijă de cei care reprezintă viitorul României și o dovedește zilnic, în administrația locală, prin îmbunătățirea continuă a condițiilor de viață. Dincolo de asta, PNL are drept obiectiv alinierea pensiilor și a salariilor românilor la nivelul veniturilor din Europa, prin creșterea sănătoasă a economiei.

Mai multe detalii despre echipa PNL: https://www.romaniainprimulrand.ro/

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele