ALDE. Tăriceanu: “România să fie privită cu respect, să fie pe picior de egalitate cu ceilalți”

28
3 minute de lectură

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a prezentat candidații pentru alegerile pentru Parlamentul European din luna Mai în fața membrilor și simpatizanților din județul Olt. La evenimentul desfășurat la Slatina au participat președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general, Daniel Chițoiu, președintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, președintele ALDE Dolj, Ion Cupă, președintele organizației de tineret a ALDE, Claudiu Catana, dar și candidații ALDE la alegerile pentru Parlamentul European, prof. univ. dr. Daniel Barbu, deputatul Andrei Gerea, vicepreședintele TLDE, Tudor Tim Ionescu.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a spus membrilor prezenți la evenimentul de prezentare a candidaților că scorul bun din sondaje, faptul că ALDE și-a dublat scorul, toate acestea nu țin loc de voturi.

„Dacă nu sunteți mobilizați atunci efortul pe care îl faceți trebuie să fie mai mare. Dincolo de panouri și veste trebuie să mergeți să convingeți oamenii, să aduceți voturi. Nu poți să alegi un om despre care nu știi nimic. ALDE a ales oameni cu un CV important”, a spus președintele ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu le-a transmis membrilor ALDE din Olt că unul din elementele care au dus la creșterea ALDE în sondaje a fost consecvența de care ALDE a dat dovadă în apărarea drepturilor și libertăților românilor, „faptul că am fost singurii care am vorbit despre abuzuri”.

Liderul ALDE a adăugat că reprezentanții ALDE care vor merge în Parlamentul European „trebuie să facă în așa fel încât România să fie privită cu respect, să fie pe picior de egalitate cu ceilalți”.

„Colegii noștri știu că trebuie să apere interesul nostru, al românilor. Dacă nu vom avea oameni care să ne reprezinte bine, să nu ne mire dacă nu vom fi tratați la fel”, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu.

„Munca pe care o depunem acum este cărămida fundației de la finalul anului și de la anul”, a subliniat președintele ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu le-a spus membrilor ALDE să se mobilizeze, „să arătăm că ALDE este o forță pe scena politicii românești”.

Profesorul Daniel Barbu, candidat pe poziția a doua pe lista ALDE, le-a spus membrilor și simpatizanților ALDE Olt că „la alegerile viitoare trebuie să fim o voce puternică”.

„Românii trebuie să fie cetățeni liberi să își ducă viața cu seninătate. A sosit momentul să ducem o viață cât mai senină, fără amenințarea instituțiilor coercitive ale statului”, a precizat Daniel Barbu.

Vicepreședintele ALDE și candidat pentru Parlamentul European, deputatul Andrei Gerea, le-a spus membrilor ALDE prezenți că „ALDE se prezintă ca un partid din ce în ce mai puternic”.

„Se simte creșterea încrederii în noi. ALDE trebuie să își aducă o contribuție importantă în aceste alegeri. Avem de ales într-o Românie a normalității sau o Românie a urii. ALDE a devenit un partid capabil să ducă o astfel de luptă”, a adăugat Andrei Gerea.

Deputatul ALDE a subliniat că românii își doresc liniște, un element greu de găsit și adus în viața noastră.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele