Ambasadorul Germaniei la Caracas are 48 de ore să părăsească Venezuela

25
Foto: twitter.com/NicolasMaduro.
1 minut de lectură

Administrația președintelui venezuelan contestat, Nicolas Maduro (foto), i-a oferit ambasadorului Germaniei la Caracas, Daniel Martin Kriener, 48 de ore să părăsească Venezuela, în urma unor acuzații privind ingerințe în afacerile interne ale Venezuelei, relatează BBC.

Guvernul de la Caracas a emis ieri un comunicat prin care îl declară pe Kriener „persona non grata“ și îl acuză de „acte recurente de ingerință în afacerile interne“.

Germania, care se numără printre cele peste 50 de state care l-au recunoscut pe Juan Guaido în funcția de președinte interimar, a transmis că decizia de expulzare a ambasadorului nu va face decât să escaladeze tensiunile.

Daniel Kriener a fost unul dintre diplomații care l-au întâmpinat luni pe liderul opoziției, Juan Guaido, la revenirea în Venezuela.

Juan Guaido părăsise Venezuela în urmă cu câteva săptămâni ignorând o interdicție de călătorie impusă de Curtea Supremă de Justiţie. Administraţia Nicolas Maduro a avertizat că liderul opoziţiei riscă să fie arestat.

Vicepreședintele american Mike Pence a anunțat ieri seară că Statele Unite vor anula vizele de călătorie în cazul a 77 de asociaţi ai lui Nicolas Maduro.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele