Autoritățile din Fâșia Gaza și Israel au încheiat un armistițiu

30
1 minut de lectură

Autoritățile palestiniene au anunțat astăzi că au încheiat un acord de încetare a focului cu oficialii israelieni, mediat de Egipt, pentru încetarea violențelor din Fâșia Gaza și din sudul Israelului.

„Acordul de încetare a focului va intra în vigoare luni la ora 4.30“, a declarat un oficial palestinian.

Informația a fost confirmată de un al doilea oficial palestinian și transmisă de postul de televiziune al organizației Hamas, informează Mediafax.

Armata israeliană a transmis că peste 600 de rachete și proiectile au fost lansate din Fâșia Gaza în ultimele trei zile, aproximativ 150 dintre acestea fiind interceptate de sistemul de apărare antiaerian Iron Dome. Majoritatea rachetelor au căzut în zone nelocuite, însă 35 au lovit zone populate.

De asemenea, Israelul a efectuat atacuri aeriene care au vizat peste 260 de poziții ale militanților palestinieni din Fâșia Gaza. Autoritățile din Fâșia Gaza au anunțat că 27 de persoane au fost ucise în urma atacurilor israeliene din ultimele trei zile.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele