Avioane militare israeliene au atacat poziţii iraniene din Irak

189
1 minut de lectură

Aviaţia militară israeliană a efectuat cel puţin două bombardamente în Irak, vizând poziţii militare iraniene, afirmă surse citate de presa arabă şi israeliană, relatează Mediafax.

Avioane israeliene au atacat duminică poziţii militare iraniene din Baza Ashraf, fostul Cartier General al grupului Mujahedinii Poporului din Iran, situată la 40 de kilometri nord-est de Bagdad şi la 80 de kilometri de frontiera Irakului cu Iranul, informează publicaţia Asharq Al-Awsat, citată de cotidianul Times of Israel. Un alt raid aerian a avut loc pe 19 iulie, vizând un depozit de rachete al miliţiilor şiite situat la nord de Bagdad. Bombardamentele au fost efectuate de avioane militare F-35 ale Forţelor Aeriene israeliene, afirmă surse diplomatice occidentale.

Conform postului Al-Arabiya, în atacuri au murit militari din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran şi combatanţi ai mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe această temă. Armata irakiană a confirmat moartea unui combatant iranian şi rănirea altor doi. Statele Unite au negat implicarea în atacuri.

Bombardamentele marchează o extindere a operaţiunilor antiiraniene efectuate de armata israeliană. Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, o organizaţie susţinută de Iran. Hezbollah a trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta Administraţia Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele