Bali, insula zeilor

123
4 minute de lectură

Bali este una dintre cele mai populare destinații de călătorie din lume, și pe bună dreptate: „Insula zeilor” este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Înconjurată de mările de azur și de plaje aurii, Bali este, desigur, un paradis al surferilor, iar pentru cei care sunt în căutarea unei vacanțe de neuitat nu există un loc mai bun decât această insulă superbă din mijlocul Indoneziei.

Bali atrage prin templele, peșterile, cascadele, muzeele sale. Piețele sunt și ele un punct de atracție, iar dacă vă place istoria și cultura atunci puteți petrece ore studiind legendele și tradițiile locale în locuri ca Ubud.

Pentru cei care sunt doritori de aventură, Bali pune la dispoziție o gamă diversă de sporturi nautice. Pe scurt, în această destinație vacanța se poate prelungi până la o lună și tot nu se vor epuiza atracțiile de aici.

Templul Ulun Danu, care se află la marginea lacului Baratan, este o construcție dedicată zeiței lacului și este unul dintre cele mai liniștite locuri de pe insulă. Istoria templului Ulun Danu poate fi cunoscută până la apariția regatului Mengwi. Complexul templu „plutitor” are deschidere către toate cele patru puncte cardinale, iar unul dintre aceste temple, cel din partea de vest, aduce un omagiu unui alt templu din dealul Puncak Mangu și este considerat simbolul fertilității solului.

Padangbai (sau Padang Bai) este cunoscut pentru principalele sale porturi în estul insulei Bali, unde se pot face scufundări și snorkelling, lumea subacvatică fiind extrem de diversificată și de interesantă, aici putând găsi căprioarele marine, rechini, broaște țestoase și grădini de corali.

Templul Tanah Lot este probabil cea mai renumită atracție din Bali și se spune că este opera preotului hindus din secolul al XVI-lea Nirartha constituind un element important al spiritualismului și al mitologiei. Este fără îndoială o destinație turistică extrem de populară, iar întreaga zonă este deseori foarte căutată pentru labirintul de magazine de suveniruri care se găsesc aici.

Ubud este cunoscut sub numele de centrul cultural al Baliului, unde veți găsi atât galerii de artă precum Muzeul de Artă Neka, care vă oferă o detalii asupra evoluției artei din Bali, cât și galerii dedicate bijuteriilor, ceramicii și sculpturii.

Pădurea Monkey este un complex hindus din Ubud și, de asemenea, una dintre atracțiile sale principale. Complexul are peste 500 de maimuțe, iar cele trei temple care încă mai pot fi vizitate datează din secolul al XIV-lea. Întreaga zonă este o rezervație naturală, cu peisaje incredibile.

Un alt obiectiv este Tirta Empul, care a fost folosită ca locație în filmul Eat, pray, love și este un complex templu care se află chiar în afara Ubudului, fiind alcătuit din mai multe bazine cu ape ce sunt considerate a fi sacre – pentru acest fapt, hindușii din toate colțurile din Bali vin aici să se îmbăieze.

Bali are o gamă imensă de sporturi nautice, însă de neratat este o excursie chiar pe râul Ayung, căci în această călătorie drumul străbate câteva sate locale și prin păduri luxuriante.Nusa Dua, situată la aproximativ 40 km de Denpasar, este capitala provinciei Bali, cunoscută drept una dintre cele mai scumpe părți ale insulei, o enclavă de lux, care deține peluze și plaje private, hoteluri internaționale de lux, spauri de lux, terenuri exclusive de golf, construită special pentru a prezenta frumusețea insulei învelite în luxul exclusivist și recunoscută ca locație a nenumărate expoziții internaționale.

Bali Safari & Marine Park oferă o zi distractivă și servește ca unul dintre cele mai mari și mai vizitate parcuri tematice animate ale insulei, care și-a deschis porțile în 2007. Bali Safari & Marine Park găzduiește 80 de specii și aproximativ 400 de exemplare din trei regiuni – Indonezia, India și Africa, printre care căprioare punctate, urși Himalaya, nilgai (o specie de antilopă), hipopotami africani, zebre și lei. Turiștii au la dispoziție autobuze safari pentru a călători în diferite zone ale parcului și pentru a vedea colecția de animale sălbatice care trăiesc în mod natural împreună. Expozițiile cheie din Bali Safari & Marine Park includ Ranthambore, o replică a unui fort vechi indian din orașul Rajasthan unde se găsesc tigri albi, și Kampung Gajah (Satul Elefanților), un sanctuar al elefanților.

Și acestea sunt doar câteva dintre infinitele posibilități de a petrece o vacanță în acest regat spectaculos unde priveliștea, obiectivele ofertate, spațiile de cazare impresionante, viața de noapte, deliciile culinare, toate la un loc taie respirația.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele