Băsescu crede în activarea Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona

266
1 minut de lectură

Traian Băsescu a declarat că PSD-ALDE duce de peste doi ani un război pentru a pune sub control politic justiţia, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu dorind salvarea selectivă a propriei clientele de partid. El a precizat că nu mai e mult până coaliţia va „reuşi” activarea Articolului 7, conform Mediafax.

„Un război cu trei tabere care are ca victime România, românii şi justiţia. De mai bine de doi ani, subiectul care domină dezbaterea publică în România este justiţia. Alianţa PSD – ALDE atacă zilnic justiţia sub sloganul «justiţie până la capăt». Extrem de preţioase în această bătălie sunt protocoalele SRI cu justiţia şi exemplele credibile şi tot mai multe de erori şi abuzuri ale unor procurori şi judecători, apărute în spaţiul public”, a scris Traian Băsescu, miercuri, pe Facebook, în contextul în care Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Proiectul legislativ care prevede modificarea Codului penal a fost adoptat cu 180 de voturi pentru 81 împotrivă şi două abţineri. La rândul său, proiectul legislativ pentru modificarea Codului procedură penală a fost adoptat cu 181 „pentru”, 83 „împotrivă” şi o abţinere.

La dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor asupra codurilor penale, PNL şi USR au anunţat că vor ataca la CCR proiectele de coduri penale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele