BEI finanțează femeile de afaceri

Banca Europeană de Investiții a acordat Garanti Bank România un împrumut pe peste 22 de milioane de euro, din care mai mult de o cincime e pentru antreprenoare

29
2 minute de lectură

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane de euro pentru a sprijini firmele din România, din care 22,4% este destinat femeilor antreprenor, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri. Din valoarea împrumutului, cinci milioane de euro sunt destinați antreprenoarelor, iar suma va fi suplimentată cu cinci milioane de euro din partea Garanti Bank. Tranzacția este sprijinită de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de Investiții pentru Europa, numit și „Planul Juncker”.

Pentru a beneficia de acești bani, femeile antreprenor trebuie să reprezinte întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și firme cu capitalizare medie. De asemenea, firmele trebuie să fie deținute în proporție de peste 50% de una sau mai multe femei, ori să fie deținute în proporție de 26% până la 50% de una sau mai multe femei, iar funcția de director general, director administrativ sau director financiar să fie deținută de o femeie.
„Femeile antreprenoare sunt o sursă importantă de dezvoltare economică și pot contribui mai substanțial la creșterea economică dacă au un acces mai bun la finanțare”, a declarat Andrew McDowell, vicepreședintele BEI.

Această operațiune, primul împrumut intermediat al BEI în UE care sprijină în mod specific antreprenoarele, va susține participarea femeilor ca actori economici esențiali și este în conformitate cu Strategia BEI privind egalitatea de gen și emanciparea economică a femeilor.

„Emanciparea femeilor și punerea la dispoziția acestora a mijloacelor financiare de care au nevoie pentru a reuși vor aduce beneficii directe economiei României. Salut acest nou acord și sper să văd multe astfel de acorduri încheiate în viitor”, a declarat Corina Crețu, Comisarul european pentru politica regională. (L.T.)

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele