Bernie Sanders și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Statelor Unite

1 minut de lectură

După mai multe luni de deliberări, senatorul de Vermont Bernie Sanders (foto) a anunțat astăzi că va candida la alegerile prezidențiale din 2020. Va fi a doua încercare a lui Sanders de a obține nominalizarea din partea democraților, după ce a pierdut în fața lui Hillary Clinton, în 2016, relatează CNN.

Sanders a făcut anunțul într-un interviu acordat postului de radio Vermont Public Radio.

Senatorul intră în competiția din 2020 ca unul dintre principalii lideri – o schimbare remarcabilă pentru socialistul democrat care, acum trei ani, a fost privit ca un candidat de protest de la marginea politicii.

Astăzi, Sanders este unul dintre cei mai populari politicieni în rândul alegătorilor democrați iar agenda sa politică – o suită de propuneri progresiste de extindere a sistemului de asistență medicală, extinderea rețelei de protecție socială și acces gratuit la învățământul superior – a fost îmbrățișată de multe dintre figurile de conducere ale Partidului Democrat.

Înaintea anunțului, Sanders și colaboratorii săi au insistat că decizia va porni în cele din urmă de la o întrebare mult mai simplă: dacă el ar fi cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe președintele Donald Trump anul viitor.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele