Blue Origin a testat cu succes racheta turistică New Shepard

24
Foto: Blue Origin
1 minut de lectură

Compania spațială a lui Jeff Bezos, Blue Origin, a efectuat cu succes un nou test al rachetei destinate transportului de turiști pe orbita joasă a Pământului și înapoi, relatează CNN.

Racheta New Shepard a fost testată fără echipaj, dar având la bord un manechin botezat „Mannequin Skywalker“, în onoarea celebrului personaj Anakin Skywalker din seria Star Wars.

Este al 11-lea test al New Shepard și probabil unul dintre ultimele înaintea primului zbor turistic în spațiu. La începutul anului, Blue Origin anunța că vrea să-și „deschidă afacerea“ în 2019.

Blue Origin intenționează să trimită pasageri la o altitudine de peste 100 de kilometri, distanță ce marchează începutul spațiului cosmic. Pasagerii vor experimenta câteva minute de imponderabilitate, înainte de începerea coborârii.

Până în prezent, compania nu a anunțat când se vor putea închiria locuri pentru experiența unică și nici prețul acestora.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele