BMW și Toyota avertizează că un Brexit fără acord va avea consecințe dezastroase

1 minut de lectură

Mai mulți directori din industria auto au avertizat, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, asupra consecințelor dezastroase pe care le-ar avea un Brexit fără acord pentru economia Marii Britanii.

Peter Schwarzenbauer, membru al consiliului de conducere al BMW, a spus astăzi că producătorul german și-ar putea închide fabrica din apropiere de Oxford, unde se asamblează modelul Mini, în cazul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană fără un acord comercial.

Un Brexit fără acord „ar însemna o povară uriașă pentru brandul Mini. Va trebui să luăm în calcul ce ar însemna acest lucru pentru noi pe termen lung. Pentru Mini, este un pericol foarte mare!“, a spus Schwarzenbauer, pentru Sky News.

Întrebat dacă BMW va înceta să asambleze modelul Mini în Marea Britanie, sursa citată a spus că aceasta este o posibilitate. „Va trebui măcar să luăm acest lucru în calcul“, a avertizat el.

La rândul său, directorul executiv pentru Europa al companiei Toyota, Johan van Zyl, a declarat că un Brexit fără acord ar fi riscant pentru operațiunile din Marea Britanie

„Sigur că sperăm la un deznodământ favorabil, pentru că am investit în Regatul Unit“, a spus el pentru BBC, precizând că nu exclude închiderea operațiunilor din Marea Britanie, în cazul în care nu se ajunge la un acord.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele