Boeing raportează zero vânzări în aprilie

50
1 minut de lectură

Compania Boeing nu a primit nici măcar o comandă în luna aprilie, în contextul în care se confruntă cu una dintre cele mai grave crize după cele două prăbușiri ale unor aparate 737 MAX. Nici celelalte modele de succes ale companiei, cum ar fi 787 Dreamliner sau 777, nu au mai fost comandate, potrivit unui raport al companiei.

În martie, Lufthansa a comandat 20 de aparate 787, iar British Airways a plasat o comandă pentru 18 777X, relatează CNN.

Cu excepția lui 737 MAX, celelalte modele aflate în producție sunt considerate sigure și nu au fost implicate în incidente. Însă problemele de încredere cu care se confruntă modelul 737 MAX ar putea fi motivele pentru care operatorii au oprit comenzile, apreciază Philip Baggaley, analist economic în cadrul Standard & Poor’s, estimând că operatorii ar putea aștepta o eventuală decizie a Boeing de scădere a prețurilor pe fondul crizei.

Măsuri compensatorii

„Dacă Boeing va lua anumite decizii în ceea ce privește pagubele provocate de blocarea la sol a aparatelor 737 MAX, acestea nu vor avea forma unor compensații financiare și cel mai probabil vor fi sub forma unor prețuri mai mici pentru viitoarele comenzi“, comentează Baggaley.

Pe de altă parte, atât Boeing, cât și Airbus au înregistrat puține comenzi anul acesta, ca urmare a vânzărilor masive din anii precedenți.

În plus, luna viitoare va avea loc Salonul Internațional de Aviație de la Paris, unul dintre principalele evenimente ale industriei aviației în cadrul căruia sunt anunțate de obicei numeroase comenzi.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele