Bolton: SUA vor sprijini “cu entuziasm” un Brexit fără acord

58
2 minute de lectură

Statele Unite ar sprijini cu entuziasm un Brexit fără acord în cazul în care Guvernul Marii Britanii va lua această decizie, a declarat consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională, John Bolton, în cursul unei vizite întreprinse la Londra, relatează postul CNBC, preluat de Mediafax.

Bolton i-a transmis premierului Boris Johnson că președintele american Donald Trump dorește ca Marea Britanie să părăsească cu succes Uniunea Europeană pe data de 31 octombrie, adăugând că Administrația de la Washington va fi pregătită să negocieze rapid un acord de liber schimb între SUA și Regatul Unit.

Johnson dorește renegocierea acordului de Brexit cu UE, însă liderii europeni au transmis că nu vor accepta modificarea acordului în modul dorit de liderul de la Londra.

În condițiile acestui impas, devine tot mai probabil un Brexit fără acord, care va însemna că Marea Britanie părăsește UE fără o perioadă de tranziție ori o înțelegere privind comerțul, transferul de date, regimul vamală.

“Dacă aceasta este decizia Guvernului britanic noi o vom sprijini cu entuziasm”, a declarat, luni, Bolton.

Mesajul central al vizitei lui Bolton a fost acela că Statele Unite vor ajuta Marea Britanie după Brexit cu un acord de liber schimb. În acest moment chiar au loc negocieri pe această temă între Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Comerț, și Liz Truss, ministrul britanic al Comerțului.

Potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul Administrației Trump, liderul de la Casa Albă consideră că “în privința negocierilor pe tema comerțului, UE este mai rea decât China, doar că de dimensiuni mai mici”.

Citiți și: Majoritatea britanicilor susțin un Brexit „prin orice mijloace”- sondaj

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele