Capitala are un nou prefect: Stana Sever Romulus

77
2 minute de lectură

Stana Sever Romulus este noul prefect al Capitalei, numit miercuri de premierul Viorica Dăncilă în locul Speranței Cliseru. Stana a fost consilier al primarului sectorului 6 și consilier la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu, a anunțat numirea, prin detașare, a lui Stana, în funcția de prefect al municipiului București.
Speranța Cliseru a fost eliberată din funcția de prefect la finalul anului trecut, printr-o hotărâre de guvern care a fost inițiată de ministrul de Interne Carmen Dan.
Ea a dobândit a dobândit vizibilitate publică în contextul scandalului legat de atribuirea responsabilității pentru violențele Jandarmeriei asupra protestatarilor pașnici de la mitingul Diasporei de anul trecut, din 10 august.

Cliseru, o apropiată a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, căreia i-a fost consilieră, a făcut o serie de declarații care le-au contrazis pe cele făcute la acea vreme de ministrul de Interne Carmen Dan cu privire la semnarea ordinului de intervenție în forță a jandarmilor împotriva protestarilor pașnici.

Gabriela Firea, la acea vreme vicepreședinte al PSD și președinte interimar al organizației PSD București – Ilfov, a acuzat-o pe Carmen Dan că a încercat să arunce responsabilitatea intervenției asupra lui Cliseru pentru a o compromite de fapt pe ea și a lansat un atac extrem de dur asupra președintelui PSD, Liviu Dragnea. Ea l-a acuzat pe șeful PSD că a pus la cale împreună cu Carmen Dan întregul episod al aruncării responsabilității asupra sa și asupra lui Cliseru ca să o compromită.

După escaladarea conflictului, Firea a fost sancționată de Biroul Executiv al PSD, controlat de Liviu Dragnea, cu pierderea tututor funcțiilor de conducere din partid. În ciuda declarațiilor extrem de dure făcute la adresa lui Liviu Dragnea, Gabriela Firea ea nu a fost exclusă din partid, într-un context în care doi colegi de-ai săi, mai puțin vocali în criticile aduse liderului PSD, fuseseră excluși la o ședință anterioară. Excluderea ei din partid ar fi lăsat PSD fără Primăria Capitalei.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele