CCIR cere guvernului să renunțe imediat la supraimpozitarea afacerilor

115
1 minut de lectură

Moile măsuri de supraimpozitare anunțate de Guvernul României dau o lovitură gravă la adresa stabilității economice a României, cu efecte puternic negative asupra companiilor, atât de stat cât și private, cu capital românesc sau strain, averizează Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). Comunitatea oamenilor de afaceri cere Guvernului României ”să renunțe de îndată la măsurile de supraimpozitare și să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România și asupra angajaților lor”.

Măsurile fiscale pe care guvernul vrea să le impună prin ordonanță de urgență nu sunt alceva decât o supraimpozitare a afacerilor din mai multe domenii ale economiei, anunțate fără o dezbatere publică și fără consultarea mediului de afaceri, ca atare vor provoca o instabilitate economică, mai spune, într-un comunicat de presă, șeful CCIR.

”Comunitatea de afaceri din România se aștepta ca Guvernul României să sprijine dezvoltarea companiilor și crearea de locuri de muncă și nu să impună măsuri de supraimpozitare”, a adăugat Daraban.

Schița ordonanței de urgență dezamăgește mediul de afaceri din România, deoarece contravene promisiunilor șefului guvernului de a nu introduce noi taxe.

”Considerăm că lipsa acută de predictibilitate economică indusă de măsurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investiții și implicit, crearea de noi locuri de muncă în România”, arată comunicatul CCIR.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele