CE: Activarea articolului 7 nu a afectat Polonia

118
1 minut de lectură

Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a declarat astăzi că procedura declanșată în baza articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene asupra Poloniei, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot, nu a avut impact asupra Varșoviei.

„Situația actuală nu este una bună pentru că avem procedura de activare a articolului 7 în Polonia, dar din nefericire nu s-a întâmplat nimic“, a declarat Katainen, citat de Mediafax.

„Am avut un dialog despre ultimele propuneri, care însă nu au fost consultate împreună cu Comisia. Consultările nu funcționează și au declanșat probleme pentru alte state membre“, a adăugat oficialul.

Parlamentul European a invocat Articolul 7 din Tratatul UE împotriva Poloniei la sfârșitul anului 2017.

La începutul lui aprilie, Executivul UE a lansat o nouă procedură prin trimiterea unei scrisori oficiale de notificare Poloniei privind regimul disciplinar pentru judecători. Comisia Europeană acuză că noul regim disciplinar subminnează independența judecătorilor polonezi pentru că nu oferă garanțiile necesare pentru a-i proteja de controlul politic, conform normelor Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Pe de altă parte, Polonia nu ar trebui să mai trateze Uniunea Europeană ca pe o „mașină de produs bani“ și să contribuie mai mult financiar pe viitor, a spus Katainen. „Uniunea Europeană nu este o mașină de stors bani, o vacă pe care poți să o mulgi. Ne așteptăm la contribuții substanțiale din partea Poloniei în viitor“, a avertizat vicepreședintele Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele