Cel puţin 56 de persoane ucise în confruntările militare din Libia

79
1 minut de lectură

Confruntările dintre forțele libiene din est și trupele guvernamentale de la Tripoli au ucis 56 de persoane și au forțat 6.000 de locuitori să iasă din capitală în ultima săptămână, a anunţat joi Organizația Națiunilor Unite.

Cel mai recent raport al numărului de victime prezentat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunţat că 56 de persoane – în special militari, dar și unii civili, inclusiv doi medici și un șofer de ambulanță – au fost uciși, alţi 266 fiind răniți în Tripoli, informează Mediafax.

Numărul persoanelor forțate să-şi abandoneze locuinţele s-a dublat în ultimele 48 de ore ajungând la 6.000.

Pe lângă consecințele umanitare, conflictul din Libia amenință să întrerupă aprovizionarea cu petrol, să sporească migrația în Marea Mediterană spre Europa, să elimine planul de pace al ONU și să încurajeze militanții islamici să exploateze haosul. Libia este un punct de tranzit principal pentru migranții care au ajuns în Europa în ultimii ani, organizat de bande de trafic ilegal.

Forțele militare care se opun Guvernului de la Tripoli, recunoscut de comunitatea internațională, au preluat controlul asupra sudului slab populat, dar bogat în petrol, la începutul acestui an, înainte de a declanșa asaltul asupra capitalei.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele