Deși legală, canadienii preferă să cumpere marijuana la negru

27
1 minut de lectură

La șase luni după legalizarea canabisului în Canada, majoritatea consumatorilor din această țară continuă să prefere piața neagră, în condițiile în care magazinele specializate nu sunt bine aprovizionate și practică prețuri prea mari.

În urmă cu șase luni, Canada a devenit prima țară membră G7 care a legalizat marijuana, însă îndrăznețul experiment nu dă încă roadele așteptate. Producătorii autorizați nu reușesc să facă față cererii extrem de mari, astfel că magazinele specializate au deseori rafturile goale.

„Nu te poți uita cu atenție la marfă, nu o poți mirosi și mai este și prea scumpă“, a comentat Melissa, din Halifax, Nova Scotia, citată de The Guardian. Din acest motiv, a ales să revină la sursa ei „de cartier“, așa cum au procedat zeci de mii de alți canadieni.

Majoritatea vânzărilor de canabis din Canada, în valoare de aproximativ cinci miliarde de dolari, sunt făcute pe piața neagră, față de cele două miliarde obținute din vânzările legale, potrivit datelor guvernamentale din ianuarie 2019.

Înainte de legalizare, premierul canadian, Justin Trudeau, a argumentat că decizia va elimina piața neagră care finanțează crima organizată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele