Deutsche Bank și Commerzbank confirmă începerea negocierilor pentru fuziune

22
2 minute de lectură

Liderii grupurilor financiare germane Deutsche Bank și Commerzbank au început negocierile pentru o eventuală fuziune, arată băncile în comunicate destinate investitorilor.

”Confirmăm că ne angajăm în discuții cu Commerzbank”, a declarat Deutsche Bank, adăugând că” nu există nicio certitudine că tranzacția va avea loc „.  La rândul ei Commerzbank și-a  informat investitorii că ambele bănci ”au acceptat astăzi (nr.duminică) să înceapă discuțiile cu o atitudine deschisă față de o eventuală fuziune”.

Deutsche Bank a confirmat că „este implicat” în discuții cu Commerzbank, deoarece încearcă să stimuleze creșterea și rentabilitatea. Potrivit Bloomberg, consiliile celor două bănci se vor întâlni fiecare în cursul acestei zile, pentru a aproba discuțiile oficiale despre fuziune, după ce Guvernul german, prin ministrul de Finanțe, a semnalat că nu va împiedica reducerea locurilor de muncă și reducerea costurilor.

„În lumina oportunităților care au apărut, consiliul de administrație al Deutsche Bank a decis să revizuiască opțiunile strategice”, a scrie într-un comunicat de presă al Deutsche, emis duminică și citat de Reuters. Commerzbank a declarat că rezultatul discuțiilor din Consiliul de Administrație a fost „deschis”.

Confirmarea începerii negocierilor nu implică o certitudine privind eventuala fuziune, a insistat Deutsche Bank.

Valoarea activelor Deutsche Bank era, la finele anului trecut, de 1.348 de miliarde de euro, iar a Commerzbank, în care statul german are un pachet de peste 15% de acțiuni, de 462 de miliarde de euro.

Sindicatul angajaților Deutsche Bank se opune tranzacției, deoarece se estimează că doar din partea acestei bănci vor fi concediate 30.000 de persoane în urma tranzacției. Deutsche Bank avea 91.700 angajați, la finele anului trecut și Commerzbank 49.000 de angajați.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele