Directorul economic Huawei se adresează din detenție angajaților

48
2 minute de lectură

Meng Wanzhou, directorul financiar al gigantului chinez al telecomunicațiilor Huawei, arestată din decembrie în Canada, le-a scris o scrisoare celor 188.000 de angajați ai companiei pentru a le mulțumi pentru susținere și pentru faptul că i-au dat „puterea de a lupta“.

Wanzhou așteaptă decizia Canadei cu privire la cererea de extrădare înaintată de Statele Unite, unde ar putea face subiectul unui proces federal pentru implicare într-o presupusă strategie a Huawei de evitare a sancțiunilor impuse de Statele Unite Iranului.

„De câte ori se încheie o audiere, văd cum angajații Huawei rămân treji peste noapte pentru a urmări ce se întâmplă cu cazul meu“, a scris Wanzhou în scrisoarea publicată de companie pe forumul său online intern. „Acest lucru m-a impresionat până la lacrimi“, a adăugat ea, citată de CNN.

Cazul împotriva directorului companiei chineze a venit pe fondul unei campanii mai largi a Administrației americane împotriva Huawei. Washingtonul susține că echipamentele de telecomunicații ale companiei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

De asemenea, Huawei este suspectat că ar fi încercat să fure secrete tehnologice de la compania T-Mobile.

Meng și Huawei au negat ferm în repetate rânduri toate acuzațiile.

În scrisoarea sa, Meng Wanzhou a precizat că a fost încurajată de mesajele de susținere primite pe forumul Huawei și de numeroșii foști angajați ai companiei veniți în fața tribunalului din Vancouver.

Meng Wanzhou a fost eliberată pe cauțiune contra sumei de 7,5 milioane de dolari, la aproape două săptămâni după ce a fost arestată, acceptând să-și predea pașaportul, să locuiască într-una dintre cele două case pe care le deține în Vancouver, să plătească pentru un serviciu de pază permanentă și să poarte o brățară pentru gleznă.

Arestarea lui Meng Wanzhou a provocat tensiuni diplomatice între Canada, China și Statele Unite, precum și negocieri comerciale complicate între Washington și Beijing, care a cerut eliberarea imediată a directorului executiv și fiica fondatorului Huawei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele