DNA are în lucru un dosar ”în care e vizată Adina Florea”

87
3 minute de lectură

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, propusă de ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef DNA, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la fapte.

“Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzații împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală. Alte informații privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001”, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al DNA, la solicitarea Mediafax, care a întrebat dacă instituția are în lucru vreun dosar în care este vizată Adina Florea.

Întrebată dacă știa de acest dosar, Adina Florea a spus că singura informație pe care o deține despre dosarul în care ar fi vizată este că acesta a fost redeschis de ÎCCJ.

„Nu știu de existența acestui dosar, pentru că niciodată nimeni din această structură (DNA – n.r.) nu mi-a comunicat nimic. Nici procedural, nici citație, nu m-a invitat să dau nici vreo declarație. Eu nu știu nimic despre dosar. Știu doar că s-a redeschis de către Înalta Curte”, a declarat Adina Florea, pentru Mediafax.

Întrebată dacă existența acestui dosar ar reprezenta o piedică în ceea ce privește candidatura sa la șefia DNA, Adina Florea a răspuns că din punctul ei de vedere nu ar trebui să fie nicio problemă.

„Nu am a-mi face niciun proces de conștiință cu privire la acest dosar atâta vreme cât nimeni nu mi-a comunicat niciun act de procedură. Atâta vreme cât a fost o ordonanță de clasare și s-a redeschis la plângerea părții. Cred, habar n-am… Din punctul meu de vedere nu este nici un fel de problemă, dovadă că mi-am și depus candidatura”, a mai spus Adina Florea.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcția de șef al DNA, a anunțat, joi, Ministerul Justiției.

Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Înainte de această funcție, ea a ocupat și scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, dar și pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ținuta nu avea legături cu nazismul, însă Adina Florea a infirmat soluția, mai scrie Mediafax.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele