Doliu în Rusia pentru ”Sinatra” al sovieticilor

49
MOSCOW - OCTOBER 24: Famous Russian singer Iossif Kobzon leaves with hostages released from the theatre that was seized by armed men early on October 24, 2002 in Moscow. Armed men entered the crowded Moscow theatre on Wednesday and took the audience hostage; the Federal Security Service said 'A Soviet-era House of Culture that belonged to a ball-bearing plant was staging a performance of the musical "Nord-Ost"'. The poster on the theatre reads: "Nord-Ost". (Photo by Getty Images).

Cunoscutul cântăreț de operă din perioada sovietică Iosif Kobzon a încetat din viață la vârsta de 80 de ani.

Televiziunile rusești au comentat pe larg pe marginea decesului celui ce a fost numit ”Sinatra al sovieticilor”.

Iosif Kobzon era cunoscut nu doar pentru vocea sa baritonală unică, care a încântat milioane de ruși în anii 70 și 80, ci și pentru ceea ce fanii săi au numit patriotismul acestuia.

O purtătoare de cuvânt a ministerului de externe l-a descris drept ”un continent uman”.

Kobzon a fost și parlamentar din partea partidului lui Vladimir Putin ”Rusia Unită” și un susținător fervent al anexării Crimeei de către Rusia.

În 2002, a contribuit la negocierile cu rebelii ceceni, care luaseră ostatici la un teatru în Moscova.

El a ținut concerte în 2014 în Donețk și Luhansk, în zonele controlate de rebeli, imediat după intervenția rusă în Ucraina.

Cu acel prilej, a urcat pe scenă și a cântat împreună cu liderul separatist Alexandr Zaharcenko, despre care s-a relatat azi că a murit într-o explozie dinr-o cafenea din Donețk.

Pozițiile sale pro-Moscova l-au adus în situația de a fi inclus pe listele de persoane a căror intrare în UE este interzisă.

În anii 90, el a avut acces interzis și în SUA, pentru legături suspecte cu mafia rusă.

Adversarii politici l-au criticat pentru încercarea de a eluda interdicțiile și de a călători în UE pentru tratarea cancerului de care a suferit.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele