Echipa PNL? De departe, cea mai performantă pentru România și Bruxelles

121
3 minute de lectură

Mi s-a solicitat să descriu în câteva cuvinte echipa propusă de Partidul Național Liberal pentru Parlamentul European.


Nu am nicio îndoială că este cea mai competentă listă pentru alegerile din 26 mai, dar nu numai. Este un mix de experiență, noutate și rezultate concrete, realizări. Este evident că noutatea e reprezentată de Rareș Bogdan, revenit în PNL după mulți ani. E greu să vorbești despre Rareș, îl cunoaște toată lumea: luptător îndârjit împotriva PSD, împotriva abuzurilor, împotriva nedreptăților. Un om care a demonstrat în multe ocazii că-și iubește țara și că este dispus să tragă la răspundere pe oricine face rău României. Mă bucur să-l am alături la Bruxelles.

Adina Vălean, Daniel Buda, Marian Jean Marinescu, Cristian Bușoi, Mihai Țurcanu și subsemnatul – suntem europarlamentarii care au reușit, în mandatul trecut, 2014 – 2019, să obțină lucruri concrete pentru România: eliminarea taxei de roaming, despăgubiri pentru fermierii români afectați de criza pestei porcine, avantaje pentru tinerii din toată Europa și multe altele. Eu, personal, am fost negociator-șef pentru bugetul Uniunii Europene în anul 2018. Adina Vălean este al patrulea cel mai influent europarlamentar al Parlamentului European.

Primarii performanți ai României, pe lista PNL pentru europarlamentare

Trebuie să zic câteva cuvinte și despre primarii care îmbogățesc echipa noastră. Mircea Hava și Gheorghe Falcă sunt doi primari care nu mai au nevoie de vreo prezentare. Cărțile lor de vizită sunt orașele pe care le-au condus: Alba Iulia și Arad. Ei, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Nicolae Robu, Gheorghe Flutur, George Scripcaru și mulți alții, au arătat concret de ce e bine că facem parte din Uniunea Europeană și la ce sunt bune fondurile europene. Vor duce la Bruxelles experiența lor în accesarea fondurilor europene și în elaborarea de proiecte finanțate cu bani europeni. Expertiza lor poate să simplifice procedurile de finanțare a proiectelor administrațiilor locale. Mai mult, pot face demersuri la Bruxelles pentru majorarea alocării fondurilor europene destinate proiectelor orașelor și județelor României.

Obiectivul imediat – aderarea la spațiul Schengen și majorarea bugetului alocat României pentru 2021 – 2027

Cred că în următorul mandat trebuie să facem tot posibilul să obținem integrarea în Schengen. Este o țintă care, din păcate, nu a fost atinsă până acum, deși îndeplinim de multă vreme toate criteriile tehnice pentru aderare. De acestea, dar și de condițiile pentru aderarea la Uniunea Europeană, s-a ocupat Vasile Blaga, în anii de preaderare și post-aderare. Obiectivul său este fixat și este foarte clar – intrarea în Schengen cât mai curând posibil. Negocierea bugetului alocat României în exercițiul bugetar viitor este un alt obiectiv ambițios la care vor contribui toți europarlamentarii PNL. În fapt, ne dorim majorarea acestuia, dar și simplificarea birocrației în accesarea banilor europeni, pentru o mai bună absorbție. Ne vom bate pentru toate aceste lucruri.

Nu în ultimul rând, trebuie să-i menționez pe Daniel Buda, actual europarlamentar, și pe Dan Motreanu, fost ministru al Agriculturii – doi profesioniști care vor pune agricultura României în topul priorităților la Bruxelles. Ei vor face demersuri susținute pentru echitate în privința subvențiilor agricole, și anume, alinierea lor la nivelul mediei Uniunii Europene.

PNL propune pentru alegerile europarlamentare o listă de profesioniști și îi îndemn pe români să îi voteze pe 26 mai pentru a duce România în primul rând al Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre echipa PNL:
https://www.romaniainprimulrand.ro

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele