În 2019, Produsul Intern Brut al ţării vecine va creşte cu 3,8%, cu 3,6% în 2020 și cu 3,5% în 2021.

Prin comparație, în opinia experților austrieci, România, va înregistra o creștere de 2,8% a PIB în 2019, de 3% în 2020 și de 3,2% în 2021. .

Raportul Institutului de Studii Economice Internaționale din Viena mai arată că, în perioada 2019-2021, tarifele vamale suplimentare impuse de Statele Unite, Brexit-ul şi problemele din zona euro ar putea reprezenta o ameninţare pentru economiile ţărilor dependente de exporturi. Statele central și est-europene cele mai afectate de aceste evoluție vor fi Cehia, Slovenia, Slovacia și Ungaria, ţări cu o puternică industrie producătoare de maşini, conform anaiștilor economici ai WIIW.

Alte ameninţări pentru cele 23 de ţări din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est sunt deficitul de forţă de muncă şi o posibilă reducere a fondurilor europene.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele