Eugen Tomac, PMP: „Doamna Dăncilă, nu e bine! Cel mai important lider socialist v-a atenționat”

34
Eugen Tomac, președinte PMP, o avertizează pe Dăncilă că va avea probleme dacă nu ia în seamă reacția lui Timmermans - Foto Agerpres

Declarațiile de astăzi ale lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, care a avertizat Guvernul de la București să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar, și cea a președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, care și-a reiterat susținerea pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european, au fost primite cu reacții ale oamenilor politici.

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan (foto) a reacționat la declarația lui Tajani de susținere a Laurei Codruța Kovesi, susținând că acesta „nu acceptă ca un candidat votat democratic, certificat drept credibil și competent să fie împiedicat prin abuzuri ale PSD“.

„Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, tocmai a susținut în plenul Parlamentului European o declarație extraordinară cu privire la candidatul Parlamentului pentru poziția de procuror-șef european. Când președintele Parlamentului European face o declarație de la tribuna Parlamentului, el vorbește în numele întregii instituții“, a scris pe Facebook Siegfried Mureșan, citat de Mediafax.

El a mai afirmat că Antonio Tajani a făcut această declarație deoarece Parlamentul European a avut o procedură extrem de serioasă pentru desemnarea candidatului nostru, o audiere publică urmărită de sute de mii de oameni, precum și două rânduri de voturi transparente, democratice, în două comisii de specialitate.

La rândul său, președintele USR, Dan Barna, a declarat că Executivul UE poate activa Articolul 7 din Tratatul UE sau să blocheze fonduri europene în cazul României, ca urmare a avertismentelor lansate de Frans Timmermans la adresa Guvernului.

„Președintele Frans Timmermans a transmis azi foarte clar Guvernului că în cazul în care vor fi date OUG prin care sunt albiți înalții funcționari ai statului, adică penalii din funcții publice, Comisia Europeană va reacționa. Și are o paletă largă de instrumente la dispoziție, de la activarea Articolului 7, până la blocarea fondurilor europene“, a susținut Dan Barna miercuri în Parlament.

El a mai spus că Uniunea Europeană nu va permite României să devină un „stat iliberal“.

„Se confirmă ce a transmis USR, că Liviu Dragnea și PSD ar merge până la scoaterea României din Europa pentru a scăpa ei de pușcărie. Este foarte clar că Uniunea Europeană nu va permite ca România să devină un stat iliberal, un stat de marginea Europei. Este un mesaj pe care România decentă și pro-europeană îl va înțelege și susține. Partenerii europeni nu ne abandonează, haideți să nu o facem nici noi. Vă așteptăm pe toți la vot pe 26 mai“, a afirmat președintele USR.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că Frans Timmermans a transmis cel mai clar semnal că Guvernul nu trebuie să adopte „ordonanțele ticăloase“ din domeniul Justiției și că Viorica Dăncilă are ocazia „să iasă demn din mocirla în care s-a complăcut“.

„Doamna Dăncilă, nu e bine. Aveți grijă! Cel mai important lider al vostru, al socialiștilor, v-a atenționat direct. În urmă cu câteva minute, prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, a spus: «Avertizez Guvernul român să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar și să creeze imunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse și condamnări pentru corupție!». Este cel mai clar semnal că nu trebuie să adoptați ordonanțele ticăloase pentru a-l scăpa pe mustăcios! Aveți ocazia, în ultimul ceas, să ieșiți demn din mocirla în care v-ați complăcut atâta timp, fiind marionetă! Lăsați-l pe patrihoț să înfunde închisoarea, că vrea să fure viitorul copiilor noștri“, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele