Facebook închide mai multe conturi „periculoase“

123
Paul Joseph Watson: „Facebook m-a pus pe o listă cu teroriști internaționali pentru că am criticat arta și arhitectura modernă“

Facebook a anunțat că a desemnat mai multe persoane cunoscute, între care liderul organizației Națiunii Islam, Louis Farrakhan, renumit pentru discursul său antisemit, precum și militantul de dreapta Alex Jones, ca fiind „periculoase“, urmând să le blocheze accesul pe platformele online ale companiei.

Jones și platforma sa media InfoWars au fost deja blocate pe Facebook în august 2018, însă și-au continuat activitatea pe Instagram, platformă de social media ce aparține Facebook.

Printre alte persoane cărora li s-a interzis accesul pe platformele Facebook se numără Paul Nehlen, un antisemit care a candidat fără succes pentru Congresul american în 2016 și 2018, precum și personalități ale media de dreapta cum ar fi Laura Loomer, Milo Yiannopoulos și Paul Joseph Watson.

„Întotdeauna am interzis accesul persoanelor și organizațiilor care promovează sau se implică în acțiuni violente sau de ură, indiferent de ideologie“, a spus un purtător de cuvânt al Facebook, citat de CNN.

Potrivit sursei citate, compania parcurge un proces îndelungat de evaluare a mai multor factori, înainte de a decide dacă o persoană poate fi considerată „periculoasă“.

Între altele, Facebook analizează dacă persoana sau organizația a instigat vreodată la violență împotriva unui grup pe criterii de rasă, etnicitate sau naționalitate, dacă s-a identificat cu o ideologie ce instigă la ură, dacă utilizează un limbaj jignitor în secțiunile de descriere de pe profilurile de social media, precum și dacă au mai avut alte pagini sau grupuri închise de Facebook pentru un discurs de natură să instige la ură.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele