Facebook intensifică eforturile de combatere a dezinformării înainte de alegerile europarlamentare

1 minut de lectură

Facebook plănuiește să intensifice eforturile privind combaterea dezinformării înainte de alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai, au anunțat ieri reprezentanții companiei, citați de Mediafax.

Luna trecută, UE a acuzat Google, Facebook și Twitter că nu au făcut suficiente eforturi pentru a combate știrile false înainte de alegerile europene.

Facebook a anunțat că va deschide un centru operațional unde vor lucra ingineri, programatori, cercetători și experți în politică, acesta urmând să fie coordonat cu organizații externe.

Problema dezinformării a fost evidențiată după ce agențiile de informații din SUA au stabilit că Rusia a încercat să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele