Fostul premier Mihai Tudose, dus de urgență la spital, după ce ar fi suferit in infarct

302
Mihai Tudose, fostul premier al României, internat de urgență în spital - Foto Mihai Tudose/Facebook
2 minute de lectură

Fostul premier Mihai Tudose a fost transportat de urgență marți la spital, după ce ar fi suferit un infarct, au precizat pentru Mediafax surse din ProRomânia.

”Mihai este în București. Nu s-a simțit bine și a chemat ambulanța. Este vorba despre o suspiciune de infarct”, au precizat pentru MEDIAFAX surse din interiorul ProRomânia.

Deputatul Mihai Tudose a fost premier în perioada iunie 2017-ianuarie 2018. El are 52 de ani. În ianuarie 2019 a demisionat din PSD și s-a înscris în ProRomânia.

Mihai Tudose a fost desemnat premier al României de către PSD în februarie 2017, după marile proteste generate de încercarea Guvernului Grindeanu de a modifica legislația penală.

Florin Iordache, ministrul Justiției de la acea vreme, a impus în guvern, la sugestia lui Liviu Dragnea, celebra Ordonanță 13 care avea ca obiect modificarea infracțiunii de abuz în serviciu pentru a-l scăpa de probleme pe liderul PSD.

Mihai Tudose, deputat de Brăila și multă vreme conducător al filialei județene a partidului, a fost nominalizat de președintele PSD pentru a detensiona situația.

La scurt timp după preluarea funcției, Mihai Tudose intră în conflict cu Liviu Dragnea, în principal, în ce privește decizia premierului de atunci de a nu modifica legislația penală prin ordonanțe de urgență.

În ianuarie 2019, Mihai Tudose încearcă să preia controlul PSD, dar Liviu Dragnea primește susținerea mai multor lideri locali ai partidului, iar premierul e obligat să demisioneze.


„Sunt convins că Mihai va fi bine. Eram mai mulți colegi alături de el în momentul în care nu s-a simțit bine… Mulțumim celor de la Ambulanță și de la SMURD pentru intervenția profesionistă. Am încredere în medicii care îl tratează în acest moment! Suntem alături de familia lui și cu siguranță va fi totul bine. Îl așteptăm toți pe Mihai să revină cât mai repede alături de echipa ProRomania care are mare încredere și mare nevoie de el”, a scris Victor Ponta, președintele Pro România, pe pagina sa de Facebook.

Mihai Tudose urma să candideze la alegerile europarlamentare, fiind pe poziția a treia pe lista formațiunii pe care o reprezenta, după Victor Ponta și Corina Crețu, conform unor surse din Pro România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele