Francois Fillon, trimis în judecată

74
1 minut de lectură

Fostul candidat la președinția Franței, Francois Fillon, și soția sa, Penelope, vor fi trimiși în judecată în cazul scandalului angajărilor fictive din timpul campaniei electorale din 2017, a declarat astăzi o sursă judiciară.

Favorit clar, la un moment dat, în cursa pentru Palatul Elysee, Fillon s-a aflat în centrul unui scandal ce i-a afectat campania, când un săptămânal satiric a informat că soția sa, Penelope, a fost plătită cu sute de mii de euro fără a avea un post important, inclusiv câțiva ani ca asistent la cabinetul său de parlamentar, informează Mediafax.

În vârstă de 65 de ani, Francois Fillon și-a plătit și doi dintre copiii săi ca avocați când era senator, între 2005 și 2007.

În acel moment, Fillon a denunțat ceea ce a numit o campanie murdară și a negat că a făcut ceva ilegal, deși a recunoscut o eroare de apreciere.

Un analist politic desăvârșit și fost premier în timpul președinției lui Nicolas Sarkozy, Fillon a rezistat presiunii din interiorul partidului său de a se retrage din cursa prezidențială, dar nu a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele