Germania cere Marii Britanii să rămână în UE

136
1 minut de lectură

Succesorul cancelarului german Angela Merkel la conducerea CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, a făcut apel la britanici să rămână în Uniunea Europeană, spunând că germanii nu au uitat cum Marea Britanie a tratat Germania ca pe o națiune suverană după al Doilea Război Mondial, relatează Mediafax.

Annegret Kramp-Karrenbauer, care o succede pe Merkel la cârma creștin-democraților, s-a alăturat politicienilor, industriașilor și artiștilor germani într-o ultimă pledoarie adresată britanicilor cu 70 de zile înainte de Brexit.

Fără măreața voastră națiune, acest continent nu ar mai fi fost ceea ce este astăzi. După ororile celui de-al doilea război mondial, Marea Britanie nu a renunțat la noi. Ea a tratat Germania ca pe o națiune suverană și o putere europeană“, se arată în scrisoare.

Semnatarii au subliniat și unele dintre calitățile mai ciudate ce le vor lipsi, dacă Marea Britanie va părăsi blocul la care s-a alăturat în 1973. Ne va fi dor de legendarul umor negru britanic și de ieșirile la bar după orele de lucru pentru a bea un pahar. Ne va lipsi ceaiul cu lapte și condusul pe partea stângă a drumului. […] Dar mai mult decât orice altceva, ne va lipsi poporul britanic – prietenii noștri de peste Canal, au transmis aceștia.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele