Guvernul a aprobat reducerea la 5% a TVA pentru produse tradiționale, ecologice și montane

Guvernul a decis reducerea TVA la 5% pentru produsele tradiţionale, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

El a pecizat că actul normativ era printre cele aşteptate şi aduce avantaje atât cetăţenilor, cât şi economiei în ansamblu.

„Pentru încurajarea consumului de alimente sănătoase şi pentru impulsionarea vânzării de produse româneşti tradiţionale, montane, eco, bio sau altele, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul a decis reducerea la 5% a cotei TVA pentru livrarea alimentelor, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau a înlocui alimentele”, a explicat Teodorovici, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

Comentarii
Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.