Huawei ar putea da în judecată Administrația Trump

25
2 minute de lectură

Huawei ia în calcul posibilitatea de a acționa în justiție Administrația Donald Trump, după decizia Departamentului Comerțului de a pune compania chineză pe o listă neagră, fapt ce le interzice firmelor americane să cumpere tehnologii ale gigantului telecomunicațiilor, din rațiuni de securitate.

„Toate opțiunile sunt pe masă“, a spus Don Morrissey, șeful Huawei pentru afaceri guvernamentale în Statele Unite, într-un interviu acordat CNN. „Huawei este decis să găsească o soluție cât mai rapid“, a adăugat oficialul Huawei.

Potrivit lui Morrissey, compania își dorește „foarte mult“ să ajungă la o soluție amiabilă cu Administrația de la Washington, însă nu a reușit încă să stabilească o întâlnire cu oficiali guvernamentali pentru a discuta pe marginea problemei.

Huawei și-a anunțat deschiderea la impunerea de limitări ce i-ar permite să continue legăturile de afaceri cu firme americane, restricții ce ar putea limita tipul de clienți pe care i-ar putea avea în Statele Unite sau ar putea impune monitorizări ale producției și a practicilor de rețea ale companiei.

Pe de altă parte, Ministerul german pentru Economie analizează impactul sancțiunilor impuse de Statele Unite împotriva companiei Huawei Technologies asupra firmelor din Germania, a informat astăzi o purtătoare de cuvânt, relatează Mediafax.

Președintele american Donald Trump a semnat miercuri un ordin prin care interzice companiilor din Statele Unite să mai folosească echipamente de telecomunicaţii realizate de firme străine care prezintă un risc pentru Washington.

În luna aprilie, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a declarat că Administraţia Donald Trump va revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele