Incident în Coreea de Nord. Motivul? Echipajul unei ambarcațiuni ruse de pescuit

73
1 minut de lectură

Autoritățile din Coreea de Nord au reținut 15 cetățeni ruși și doi sud-coreeni, care făceau parte din echipajul unei ambarcațiuni ruse de pescuit, deoarece au încălcat legile de intrare în Coreea de Nord, a transmis miercuri ambasada Rusiei din Coreea de Nord, conform Mediafax, care citează Reuters.

Echipajul a fost reținut în data de 17 iulie de către autoritățile nord-coreene și este reținut în acest moment într-un hotel din orașul Wonsan, au transmis reprezentanții ambasadei prin intermediul unei postări publicate pe Facebook.

Ambarcațiunea Xiangheilin-8, deținută de compania rusă Northeast Fishery, se află de asemenea în Wonsan.

Ministerul de Externe din Coreea de Nord a transmis că echipajul a fost reținut pentru „încălcarea regulilor de intrare pe teritoriul Coreei de Nord”.

Un reprezentant consular al Rusiei s-a întâlnit luni cu membrii echipajului și a transmis că aceștia sunt în stare bună. Momentan nu există informații cu privire la cei doi cetățeni sud-coreeni.

Ambasada Rusiei din Phenian a transmis că se află „în contact permanent” cu Guvernul Coreei de Nord și ia toate măsurile necesare pentru rezolvarea situației.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele