Jeremy Corbyn cere alegeri generale sau un nou referendum

31
1 minut de lectură

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat duminică seară că alegerile europarlamentare au întărit ideea că ar trebui organizat un nou referendum pe tema Brexit, după ce partidul condus de prim-ministrul Theresa May s-a situat pe al cincilea loc, relatează Mediafax.

„După trei ani de eșec al Partidului Laburist în ceea ce privește ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aceste alegeri întăresc ideea organizării unui nou referendum. În următoarele zile vom discuta în cadrul partidului și vom reflecta asupra rezultatelor“, a declarat Jeremy Corbyn.

„Conservatorii se destramă și nu sunt capabili să guverneze, iar problema va trebui să se întoarcă la cetățeni, chiar dacă va fi prin alegeri generale sau un referendum. Partidul Laburist va reuni țara divizată“, a adăugat liderul partidului de opoziție din Marea Britanie.

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, se situează pe primul loc în cadrul scrutinului europarlamentar din Marea Britanie, cu 31,8% dintre voturi, conform rezultatelor preliminare. Partidul Conservator, condus de prim-ministrul Theresa May, a obținut doar 9,1% dintre voturi, clasându-se pe poziția a cincea.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele