Kremlinul pretinde că Rusia nu ocupă teritorii din Ucraina

65
1 minut de lectură

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Moscova este pregătită să explice oricărui ucrainean că nu ocupă niciun teritoriu din Ucraina, după ce candidatul prezidențial ucrainean Vladimir Zelenski a afirmat că intenționează să solicite Rusiei să înapoieze teritoriile ocupate, relatează Mediafax.

„Suntem gata să explicăm oricărui cetățean ucrainean că Rusia nu ocupă teritorii ucrainene“, a declarat oficialul de la Kremlin, adăugând că autoproclamatele republici din estul Ucrainei au fost „îndepărtate de chiar Ucraina și ceea ce se întâmplă acolo este rezultatul politicii duse de conducerea ucraineană“.

În ceea ce privește fosta regiune ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014, Peskov a declarat că această chestiune „este închisă pentru totdeauna“, adăugând că termeni precum ocupație sau anexare nu se aplică în cazul acestei regiuni.

Actorul de comedie Vladimir Zelenski, care potrivit rezultatelor parțiale se clasează pe loc întâi în urma primului tur al scrutinului prezidențial din Ucraina, a declarat că intenționează să ceară Moscovei să înapoieze teritoriile ocupate și să plătească compensații pentru perioada ocupației ruse.

La 21 aprilie, Zelenski se va înfrunta în cel de-al doilea tur de scrutin cu actualul președinte de la Kiev, Petro Poroșenko.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele