Liviu Dragnea: Prea multi ani de austeritate

Intr-un interviu pentru agentia de stiri Reuters, presedintele PASD Liviu Dragnea a declarat ca salariul minim si pensiile vor fi majorate până în 2020.

86
2 minute de lectură

Intr-un interviu pentru agentia de stiri Reuters, presedintele PASD Liviu Dragnea a declarat ca salariul minim si pensiile vor fi majorate până în 2020.

El a adăugat că salariul minim va ajunde la cel puțin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă va ajunge la circa 200 de euro. ”Vorbim de creșteri de salarii și pensii până la niveluri care ar putea părea ridicole în Occident. Au fost prea mulți ani de austeritate”, a spus Liviu Dragnea, citat de Hotnews.ro.

”Nevoia de relaxare fiscală, atât pentru sectorul privat cât și pentru angajați era acută. Și … va continua, vom reduce atât numărul taxelor cât și cuantumul lor”, a afirmat Liviu Dragnea in interviul citat.

Guvernul și-a tot schimbat intențiile privind codul fiscal în ultimul an, provocând incertitudine printre investitori și afectând cursul leului, și, până la urmă, a redus impozitul pe venit și contribuțiile sociale mutând toată povara pe angajați, notează Reuters. De asemenea, adaugă agenția de presă internațională, a stimulat consumul cu majorări de salarii în detrimentul investițiilor în infrastructură.

”Nu putea să așteptăm ani de zile pentru a face schimbările la care ne-am angajat în programul de guvernare”, a spus Dragnea.

Liderul PSD spune și că, până în 2020, contribuțiile sociale vor și mai mult reduse, până la un nivel mai mic de 35%, în condițiile în care acum sunt de 37,25%. TVA va mai fi redusă cu un procent, până la 18%, dar nu s-a decis dacă tăierea va fi operată anul viitor sau în 2020, potrivit liderului PSD citat de Hotnews.ro.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele