Macron: Franța nu dorește să blocheze Huawei

14

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că scopul Franței nu este să blocheze compania Huawei sau să lanseze un război tehnologic, la o zi după ce Guvernul Statelor Unite a semnat un ordin privind echipamentele de telecomunicații provenite din afara țării, informează Mediafax.

„Perspectiva noastră nu este să blocăm Huawei sau orice altă companie, ci să protejăm securitatea națională și suveranitatea Europei. Cred că lansarea unui război tehnologic sau comercial nu este propice acum“, a comentat Emmanuel Macron.

Președintele american, Donald Trump, a semnat miercuri un ordin prin care interzice companiilor din Statele Unite să mai folosească echipamente de telecomunicaţii realizate de firme străine despre care Washingtonul estimează că ar reprezenta un risc la adresa securității naționale.

Liderul de la Casa Albă nu a specificat clar nicio companie în ordinul semnat. Cu toate acestea, analiștii sunt de părere că decizia a fost luată împotriva companiei chineze Huawei. Mai multe state, inclusiv SUA, sunt îngrijorate că echipamentele create de Huawei ar putea fi folosite pentru spionaj în beneficiul Chinei, lucru negat vehement de gigantul chinez al telecomunicațiilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele