Marcel Ciolacu, noul șef al Camerei Deputaților. Deputat USR, despre vot: Ponta s-a întors la PSD

485
3 minute de lectură

Noul președinte al Camerei Deputaților este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, informează Mediafax.

Marcel Ciolacu a obținut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, a primit 100 de voturi.

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputați.

Totodată, 11 voturi au fost anulate.

Camera Deputaților a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Pentru șefia Camerei Deputaților au candidat Marcel Ciolacu (PSD), Raluca Turcan, susținută de PNL, PMP și USR, iar din partea UDMR Kelemen Hunor.

În acest context, deputatul USR, Ionuț Moșteanu, a declarat miercuri, comentând numărul mare de voturi obținut de Marcel Ciolacu pentru a prelua funcția de președinte al Camerei Deputaților, că ”Ponta și ai lui s-a întors la PSD, iar acum ProRomânia este înapoi la matcă”.

”Ponta și ai lui s-a întors la PSD, pentru că asta înseamnă asta. Noi am propus, de fapt UDMR a propus amânarea pentru o săptămână. Nu au fost de acord. PSD, ALDE și ProRomânia au votat împotriva acestei amânări”, a declarat la Digi24 deputatul USR Ionuț Moșteanu, potrivit Mediafax.

El a mai spus că nu era o urgență alegerea președintelui Camerei Deputaților.

”Nu se întâmpla nimic. Sunt trei vicepreședinți care puteau să conducă ședințele Camerei. Aveam nevoie de răgazul acesta. S-a discutat cu cei din Opoziție. Ar fi fost necesare încă câteva zile, însă Victor Ponta i-a strâns cu ușa pe cei de la PSD, i-au aprobat, după ce un an nu i-au aprobat să-și facă grup parlamentar, iar acum ProRomânia este înapoi la matcă, la PSD”, a adăugat el.

Cine este Marcel Ciolacu

Începând cu anul 2002, Ciolacu a fost consilier local şi prefect interimar la Buzău. În martie 2013, prim-ministrul de atunci Victor Ponta l-a numit pe Ciolacu în funcţia de consilier onorific, pe probleme de regionalizare şi administraţie publică, iar în 2014 Marcel Ciolacu a devenit secretar al Camerei Deputaţilor.

Între 2007 şi 2008, Ciolacu a condus la Buzău compania primăriei, Urbis Serv. În 2009, Curtea de Conturi Buzău constata că firma municipalităţii Buzău, Urbis Serv, condusă de Marcel Ciolacu între 2007 şi 2008, a încheiat ilegal un contract cu o firmă deţinută de un coleg de partid – fostul consilier judeţean PSD Dumitru Dobrică, prin care municipalitatea buzoiană a fost păgubită cu aproximativ 1,3 milioane de euro.

În urmă cu aproximativ 20 de ani, Ciolacu apărea în fotografii, la vânătoare alături de Omar Hayssam, condamnat pentru terorism după ce a pus la cale răpirea a trei jurnalişti.

Despre pozele în care apare alături de Omar Hayssam şi mistreţii doborâţi la o vânătoare din Munţii Buzăului, Ciolacu a spus, conform Gândul.info, că sunt reale, însă că au fost „tăiate”. În ele apărea şi fostul prefect de Buzău Ion Vasile, ulterior ajuns senator PSD, a cărui fiică, fosta jurnalistă Marie-Jeanne Ion, a fost răpită în 2005 în Irak, cu concursul chiar al lui Omar Hayssam.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele