Mike Pence cere urgentarea misiunilor cu echipaj uman pe Lună

45
1 minut de lectură

Vicepreședintele american, Mike Pence, a anunțat ieri că Administrația de la Washington intenționează să trimită din nou echipaje pe Lună în următorii cinci ani.

Estimările ce plasează următoarea misiune americană pe lună în 2028 nu sunt satisfăcătoare, a comentat Pence, la Centrul american pentru Rachete și Spațiu, din Huntsville, Alabama, relatează CNN.

„Administrația americană și Statele Unite sunt decise să retrimită astronauți americani pe Lună în următorii cinci ani. Unii vor spune că e prea greu, prea riscant, prea scump. Însă aceste lucruri s-au spus și în 1962“, a explicat Pence.

Vicepreședintele a atribuit „inerției birocratice“ întârzierile întâmpinate în eforturile de a pune la punct noul sistem de lansare („Space Launch System“ – SLS) al NASA.

Menționând necesitatea suplimetării bugetului NASA, Pence a argumentat totuși necesitatea prioritizării Comandamentului Spațial al Statelor Unite pentru a „contracara amenințările în cursa de dominare a spațiului“.

Vicepreședintele a atras atenția asupra programelor spațiale ale Rusiei și Chinei pentru a sublinia faptul că Statele Unite sunt într-o „cursă a cuceririi spațiului“. „Nu este doar o competiție împotriva adversarilor noștri, ci și o competiție împotriva celui mai mare inamic al nostru: lipsa de acțiune“, a concluzionat Pence.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele