Ministerul Sănătății, despre studentul din Bacău: Este foarte puțin probabil să fie infectat cu noul coronavirus

41
2 minute de lectură

Este foarte puțin probabil ca studentul din Bacău să fie infectat cu noul coronavirus, anunță Ministerul Sănătății (MS). La sosirea în țară el a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de față acuzând dureri musculare, mai precizează MS.

„Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități. A sosit în țară în urmă cu opt zile. Este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare”, conform unui comunicat emis, luni, de către Ministerul Sănătății.

Simptomatologica a fost redusă și neelocventă, mai precizează MS. “În cursul serii de luni studentul va fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase «Prof.Dr. Matei Balș», evaluat și diagnosticat clinic și biologic”, conform sursei menționate.

Un student din Bacău s-a întors din China și a prezentat simptome de gripă, motiv pentru care există suspiciune de coronavirus. El a fost transferat la Institutul Matei Balș din București de la Spitalului Județean Bacău.

Adrian Popa, director al Spitalului Județean Bacău, a declarat, luni, presei, că tânărul de 24 de ani, s-a întors în 17 ianuarie din China, unde e student, cu simptome de răceală și, deoarece acestea s-au agravat, luni s-a dus la Urgențe.

„La acest moment se știe că o persoană de 24 de ani de sex masculin s-a prezentat în UPU, inițial cu niște simptome de gripă, însă, din declarații am aflat că este student în China și că pe data de 17 s-a întors de acolo, acuzând simptome de răceală. Înțeleg, din declarațiile lui că a tratat-o la domiciliu, însă după ceva zile a simțit iarăși simptome agravante și s-a prezentat în UPU”, a spus Popa, citat de Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele