Ministerul Turismului va finanţa un parc de aventură în Borsec cu peste 5 milioane lei

25
1 minut de lectură

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat contractul de finanțare pentru un parc de aventură în orașul Borsec, județul Harghita, în valoare de 5.082.502,62 lei, contribuția Ministerului Turismului fiind de 90% din investiția de bază, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a ministerului.

„Această investiție pune în valoare potențialul turistic al zonei Borsec, o stațiune care oferă turiștilor posibilitatea de a petrece o vacanță unică în orice sezon. Iată încă o dovadă că România este o destinație pentru 365 de zile pe an pentru că oferă posibilitatea turiștilor de se bucura de vacanță oricând. La Borsec turiștii pot veni iarna să schieze, iar vara se pot bucura de apele minerale și iată, în curand și de o sanie de vară”, a spus Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Proiectul presupune construcția unui sistem de sînii de vară demontabil, cu o lungime de aproape 1.400 de metri (pistă coborâre 825,17 m și pistă urcare 572,79 m, diferență de nivel 125 m). Accesul către vârful pistei se va face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece, astfel, sania de vară va fi un plus pentru dezvoltarea zonei și atragerea de turiști și în timpul verii.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele