Ministerul Turismului va finanţa un parc de aventură în Borsec cu peste 5 milioane lei

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat contractul de finanțare pentru un parc de aventură în orașul Borsec, județul Harghita, în valoare de 5.082.502,62 lei, contribuția Ministerului Turismului fiind de 90% din investiția de bază, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a ministerului.

„Această investiție pune în valoare potențialul turistic al zonei Borsec, o stațiune care oferă turiștilor posibilitatea de a petrece o vacanță unică în orice sezon. Iată încă o dovadă că România este o destinație pentru 365 de zile pe an pentru că oferă posibilitatea turiștilor de se bucura de vacanță oricând. La Borsec turiștii pot veni iarna să schieze, iar vara se pot bucura de apele minerale și iată, în curand și de o sanie de vară”, a spus Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Proiectul presupune construcția unui sistem de sînii de vară demontabil, cu o lungime de aproape 1.400 de metri (pistă coborâre 825,17 m și pistă urcare 572,79 m, diferență de nivel 125 m). Accesul către vârful pistei se va face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece, astfel, sania de vară va fi un plus pentru dezvoltarea zonei și atragerea de turiști și în timpul verii.

Comentarii
Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.