Myspace a pierdut muzica postată timp de 12 ani pe site-ul său

21
2 minute de lectură

Compania Myspace și-a cerut scuze după ce a pierdut muzica încărcată timp de 12 ani pe site-ul de socializare, în urma unei schimbări de servere. Aproximativ 50 de milioane de piese muzicale au fost pierdute, informează CNN.

Cândva una dintre cele mai mari platforme destinate music-sharing-ului, compania din Los Angeles a anunțat că fișierele încărcate din momentul lansării platformei, în 2003, până-n 2015, nu vor mai putea fi accesate.

„În urma schimbării serverelor, orice fotografii, clipuri și fișiere audio încărcate înainte de ultimii trei ani nu vor mai putea fi accesate. Ne cerem scuze pentru această situație“, se arată într-un comunicat al companiei.

Myspace a fost cel mai popular site de social media în intervalul 2005 – 2008, fiind ulterior depășit în popularitate de Facebook. Mai mulți artiști și-au lansat cariera cu ajutorul Myspace, între care Kate Nash, Arctic Monkeys sau Calvin Harris.

Cu toate acestea, de ani de zile platforma este într-un declin constant, nereușind să facă față competiției cu alte site-uri de social media și music-sharing, în special Facebook și YouTube, în pofida mai multor încercări de reînnoire a platformei.

În 2009, platforma avea 1.600 de angajați, numărul acestora fiind în prezent de numai 150, potrivit site-ului companiei.

Fostul vocalist al trupei britanice LostAlone, Steven Battelle, și-a exprimat tristețea cu privire la această situație, precizând că Myspace a avut un rol esențial în lansarea trupei sale. „Sunt foarte trist! Foarte mult din succesul trupei a venit din expunerea pe Myspace. Și astăzi cred că a fost cea mai bună platformă pentru artiști și trupe. Doar muzică și iubitori de muzică“, a comentat el într-o postare pe Twitter.

În 2005, News Corporation cumpăra Myspace cu suma de 580 de milioane de dolari. În 2011, compania a fost achiziționată de Specific Media cu numai 35 de milioane de dolari.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele