Noua Zeelandă, afectată de cel mai grav incendiu din ultimii 60 de ani

1 minut de lectură

Un incendiu de proporții s-a răspândit pe o suprafață de 2.250 de hectare în Noua Zeelandă, fiind cel mai grav incendiu de pădure înregistrat în această țară din 1955 până-n prezent.

Starea de urgență a fost declarată la 6 februarie, la două zile după declanșarea incendiului în Pigeon Valley, în apropierea orașului Nelson din sudul țării, relatează BBC.

În cursul zilei de astăzi, incendiul a continuat să afecteze regiunea, însă datorită eforturilor pompierilor, aproximativ 3.000 de persoane evacuate au primit permisiunea de a se întoarce acasă. Până în prezent, nu s-au înregistrat victime.

Parlamentarul Nick Smith a descris regiunea drept „o cutie de chibrituri“, precizând că 70.000 de rezidenți aflați în calea flăcărilor continuă să fie în stare de alertă. Două avioane și 23 de elicoptere au fost mobilizate pentru a combate flăcările. Pompierii au avertizat că incendiul ar putea continua până în martie.

Incendiul survine unui val de căldură, cu peste 32 de grade celsius în unele regiuni din Noua Zeelandă și atmosferă extrem de uscată în regiunea orașului Nelson, zonă afectată de caniculă încă din noiembrie 2018.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele