OMV amână investițiile în Marea Neagră

0
71
Foto: Mediafax.

OMV a amânat luarea unei decizii privind investiția în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru anul viitor, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore, a anunțat directorul executiv al companiei Rainer Seele, citat de Reuters.

Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom și compania americană ExxonMobil. Camera Deputaților a aprobat ieri legea offshore, dar Seele spune că actul normativ a venit prea târziu. „Nu putem lua o decizie în privința investiției Petrom în acest trimestru, așa cum am intenționat”, a spus CEO-ul, adăugând că OMV trebuie să evalueze condițiile de derulare a investiției de „miliarde de euro”, lucru care se va întâmpla anul viitor.

„Suntem foarte îngrijorați de faptul că vor exista restricții în comercializarea gazului. Liberalizarea pieței gazelor este foarte importantă”, a spus Seele. Legea adoptată miercuri obligă companiile să tranzacționeze 50% din gaze pe bursa din România.

În 2012 OMV și ExxonMobil au anunțat că au descoperit rezerve de 42 până la 84 de miliarde de metri cubi de gaze la sonda Domion 1, situată la 170 de km în larg.

Camera Deputaților a votat, miercuri, în calitate de for decizional, legea offshore privind condițiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. (Mediafax)

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele