Peste 2.000 cazuri de infecție cu noul coronavirus, la nivel mondial. Bilanțul deceselor a ajuns la 56

99
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost raportate la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit unor date făcute publice duminică, informează Reuters.

Președintele chinez Xi Jinping a avertizat sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a Biroul Politic Permanent al Partidului Comunist, că „situația este gravă” în China, transmite Mediafax.

Noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost la un pas să declare stare de urgență de sănătate. Unii specialiști au dubii dacă cei din China pot ține epidemia sunt control.

Încă un oraș din China, închis pentru a împiedica răspândirea coronavirusului

Între timp, autoritățile din Shantou iau măsuri de închidere a orașului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan, informează CNN.

Orașul port va restricționa traficul tuturor autobuzelof, trenurilor suburbane și feriboturilor începând cu 14.00, ora locală, potrivit unei declarații oficiale postată pe site-ul guvernului din Shantou.

Shantou este primul oraș din provincia Guangdong care ia astfel de măsuri. Are o populație de 5,59 milioane de oameni și se află pe coasta Chinei la aproximativ 1.000 de kilometri de Wuhan, capitala Hubei și punctul zero al epidemiei.

Shantou va restricționa și traficul autovehiculelor, vapoarelor, iar de luni va interzice intrarea și ieșirea oamenilor, cu excepție vehiculelor de urgență ale autorităților guvernului.

Sunt 16 orașe care au luat măsuri de închidere parțială sau totală, lucru care a afectat circa 62,8 milioane de oameni, aproximativ echivalentul populației Marii Britanii (66,4 milioane de persoane la mijlocul anului 2018).

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit unor date făcute publice duminică, informează Reuters.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele