Peste 40.000 de pensionari vor primi deciziile de recalculare a pensiilor până la Paști

706
1 minut de lectură

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că din cei 100.000 de pensionari cuprinși în Legea recalculării pensiilor, 42.000 vor primi, până de Paști, deciziile, la domiciliu. Restul pensiilor vor fi recalculate până la 30 septembrie.

”Aseară am avut o întâlnire foarte bună cu toți directorii Caselor de Pensii din țară, suntem în postura să transmitem pensionarilor că în Legea recalculării pensiilor, din cei 100.000 de pensionari care sunt încadrați în această lege, până la sărbătorile de Paști vor primi un număr de 42.000 de pensionari deciziile acasă. Vom încerca punerea în plată a cât mai multe decizii tot până în sărbătorilor de Paști, dar avem un calendar pe care trebuie să-l respectăm”, a declarat ministrul Muncii, citat de Mediafax.

Marius Budăi a mai spus că pentru restul deciziilor se va lucra, începând de săptămâna viitoare, în paralel, cu restul activităților zilnice, astfel încât să se poată încheia recalcularea tuturor pensiilor până la 30 septembrie 2019.

”Am format un grup de lucru compus din experți de la fiecare casă de pensii. Am discutat despre resursa umană de care avem nevoie, despre tot ce înseamnă tehnică, despre software-ul de care avem nevoie pentru această activitate”, a mai spus Budăi.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele